Nastavak suradnje Veleposlanstva RH u BiH i hrvatske tvrtke Palavra iz Nove Bile
28. kolovoza 2018.
Show all

Grabar-Kitarović posjetila tvornicu furnira ‘Palavra’ u Novoj Biloj

Drugog dana službenog posjeta BiH, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je tvornicu furnira “Palavra” u Novoj Biloj, općina Travnik, u kojoj je obišla proizvodne pogone i razgovarala s rukovodstvom i radnicima tvrtke.

„Čast nam je i veliko priznanje što je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, odabrala naše poduzeće i posjetila proizvodne pogone u Novoj Biloj“, kazala nam je Ana Peša, direktorica poduzeća „Palavra“ d.o.o.

Predsjednica Grabar Kitarović, u pratnji vlasnika poduzeća Predraga Palavre, posjetila je proizvodne pogone, u kojima se proizvodi ljušteni, rezani i spojeni furnir, po kojem je ova tvrtka već odavno poznata u cijeloj BIH, ali i izvan njenih granica. Naime, visokokvalitetni proizvodi iz Nove  Bile svoje su mjesto našli kod kupaca iz Sjedinjenih Država, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i zemalja Zaljeva, a od europskih država u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj i Grčkoj.

Poduzeće „Palavra“ tu ne staje, potvrdila nam je direktorica Peša, pojašnjavajući kako je u planu proširenje postojećih kapaciteta, te izgradnja još jedne tvornice u Petrinji, u Republici Hrvatskoj. Završetak tog projekta planiran je u narednih 12 mjeseci, a realizacijom će biti otvoreno još 100 novih radnih mjesta. Vrijednost investicije procijenjena je na 7 milijuna eura.